Hvorfor krever Bulder Bank biometri som innlogging?

Oppdatert 3 måneder siden

Bulder krever biometri fordi dette er en sikrere måte å logge inn enn PIN.

Bulder-appen inneholder en hemmelig nøkkel som vi bruker for å bekrefte at du er deg. Den nøkkelen brukes blant annet til å autorisere betalinger. Når vi krever biometri er det for å kryptere denne nøkkelen på en sikker måte, slik at ingen andre kan få tak i den, selvom de får tak i din telefon.

Flere andre banker bruker PIN?

Hvis du kunne logge inn i Bulder appen med PIN kode, ville appen kun være beskyttet av styrken av din valgte kode. Styrken av PIN koden er relativ svak, og en person med uærlige hensikter vil kunne gjette på forskjellige PIN koder, inntil de fant den riktige.

For PIN koder under 16 karakterer kan en vanlig datamaskin gjette alle muligheter på under en dag. Siden vi ikke vil kreve at du skal ha en PIN med over 20 siffer, velger vi å kreve biometri for å ivareta sikkerheten.

Hvor lang tid tar det å hacke en PIN kode?

Vil det hjelpe hvis man begrenser antall forsøk på å taste inn PIN?

Alle apps som bruker PIN koder som logg inn bør sette opp en "retry lock" som beskytter brukeren slik at en person med uærlige hensikter bare får prøve et gitt antall ganger før appen låser seg (veldig ofte 3 ganger).

Det gir en økt sikkerhet, men det finnes måter for en hacker å kommer rundt en slik lås. Hvis din telefon er "rooted" eller "jailbroken", vil en hacker ha adgang til rå "data-dump" og dermed kunne overstyre en "retry lock".