Slik kommer du i gang med BANKID -appen

Oppdatert 3 uker siden

Bank ID på mobil blir erstattet til fordel for BANKID-app, dette gjelder alle banker. Før du går i gang med å aktivere Bank ID appen, kan det være lurt å sjekke stegene nedenfor:

1. Sjekk om du har aktiv BankID-avtale. Dersom dette er utløpt vil du ikke få aktivert appen, og du må bestille nytt i din bank. Beregn god tid, da det kan ta noe tid før du får utstedt ny BankID.
  2. Husker du BankID-passordet ditt? Dette vil være det samme passordet som du bruker sammen med kodebrikken. Du vil trenge dette når du skal bruke appen. Bestill nytt i banken din dersom du har glemt passordet ditt.
  3. Det er er 1 times ventetid i selve aktiveringsflyten. Dette får du melding om på telefonen din.

Hvordan kommer jeg i gang?

1. Velg logg inn med BankID
  2. Fyll ut fødselsnummer
  3. Velg metode. Første gang etter aktivering må du velge appen som metode. Du kan alltid endre senere under valget Velg annen BankID.
  4. En skjerm med Bank-app vises, og venter på at skal godkjenne i appen.
  5. Klikk på varslingen som dukker opp på telefonen for å åpne appen.
  6. Godkjenn. Om ikke du mottar varsling må du selv åpne appen for å godkjenne.
  7. Gå tilbake til nettstedet eller appen for å fullføre identifiseringen.
  8. Fyll ut personlig passord. Søkeord: BANKID-app
Søkeord: BANKID- app